Lindner Brasausky benodigt 2.500 ton aan Scafom-rux systemen

Lindner Brasausky benodigt 2.500 ton aan Scafom-rux systemen


voor offshore windmolenpark converterplatform SylWin Alpha

Offshore windmolenparken worden in deze tijd van onzekerheid over fossiele brandstoffen steeds belangrijker. Ze zijn ook kenmerkend voor de fundamentele veranderingen in het wereldwijde energiebeleid.

Eén van de wereldspelers die nauw betrokken is bij de constructie van moderne windmolenparken is het bedrijf Nordic Yards. Dit bedrijf is marktleider binnen de sector van HVDC converterplatforms. Het contract voor het te leveren steigerwerk voor het nieuwe offshore platform SylWin alpha is onlangs toegekend aan steigerspecialist Lindner Brasausky.

Het nieuwe offshore platform is onderdeel van het windmolenpark, gelegen op ongeveer 70 kilometer ten westen van Sylt. Dit is het grootste eiland van Noord-Friesland, de meest noordelijke eilanden van Duitsland. De opgewekte windenergie wordt via deze zogeheten converterplatforms omgezet en vervolgens doorgestuurd naar het vasteland. Het transformatorstation heeft enorme afmetingen. Het is het grootste platform in zijn soort met een totale hoogte van wel 80 meter (waarvan 40 meter boven water), een breedte van 56 meter en een lengte van 82 meter. Dit project is voor Lindner Brasausky het grootste individuele contract tot nu toe en is daarmee ook de grootste uitdaging voor het bedrijf sinds zijn oprichting.

Lindner Brasausky koos het modulaire RINGSCAFF-systeem van Scafom-rux voor de steigerbouw bij verschillende secties van het platform in de havens van Wismar en Warnemünde.

Er is ongeveer 2.500 ton van het moderne modulaire steigersysteem gebruikt, waarvan hoofdzakelijk op buizen vastgehaakte stalen steigerplanken. Al het steigermateriaal is vooraf door Scafom-rux in Hagen gecoat in de bedrijfskleuren van Lindner Brasausky.

Gedurende de zes maanden durende constructiefase is er een indrukwekkende hoeveelheid van 450.000 m³ robuust steigerframe verplaatst. Er zijn binnen één maand maar liefst 10.000 steigeroplossingen geïnstalleerd door zo´n 100 monteurs. Een ander opmerkelijk aspect binnen het project zijn de enorm hoge veiligheidsnormen die zijn toegepast en gerealiseerd gedurende dit veeleisende project.

Het platform is via pontons in verschillende delen getransporteerd voor de uiteindelijke montage. Lindner Brasausky voldeed aan alle hoge eisen en verwachtingen met betrekking tot gekwalificeerd personeel, capaciteiten en deskundigheid bij de implementatie.